Proiectul Băncii Mondiale „Ameliorarea Competitivității” susține antreprenoarele din domeniul modei care vor să-și sporească exporturile

Tendințele anului 2016 în materie de modă, standardele de calitate pe piața europeană și metodele de promovare sunt câteva din subiectele discutate de către un grup de antreprenoare din Republica Moldova și experți din domeniul industriei textile în cadrul unei misiuni economice în Polonia.

Mai multe dintre participantele la misiunea economică au reușit să stabilească contacte de afaceri cu companii poloneze, cu care au negociat contracte de furnizare a stofelor și utilajelor de cusut, precum și contracte de export pe piața poloneză. Cele 14 antreprenoare din Moldova au vizitat expoziția Fast textile, desfășurată la Lodz, au avut întrevederi cu companii de design vestimentar, Federația Națională în Industria Ușoară și Textile (PIOT) și au vizitat cei mai mari producători în domeni din Polonia.

Vizita de studiu s-a desfășurat în cadrul Proiectului „East Invest” cu susținerea financiară a Uniunii Europene și a Proiectului Ameliorarea Competitivității. Misiunea economică a fost organizată la sfârșitul lunii noiembrie de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în colaborare cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Camera Economică din Polonia.

În cadrul misiunii economice, antreprenoarele au vizitat întreprinderi producătoare de utilaje de cusut, textile și au participat la mai multe sesiuni de instruire privind bunele practici ale întreprinderilor din Comunitatea Europeană, în implementarea sistemelor inovative în domeniul producerii și a managementului calității.