Banca Mondială a numit proiectele pentru regiunea transnistreană

Potrivit Biroului pentru integrare, dialogul s-a axat pe subiecte ce vizează mersul implementării Programului Băncii Mondiale în Republica Moldova „Suport pentru cunoştinţe în promovarea încrederii”, care a demarat acum doi ani.
În cadrul discuțiilor s-a subliniat că obiectivele principale ale Băncii Mondiale în Republica Moldova sunt combaterea sărăciei și asigurarea prosperității tuturor cetățenilor, iar aceasta vizează populația de pe ambele maluri ale Nistrului. În acest context, a fost subliniată importanța cooperării şi dialogului dintre autoritățile moldovenești și structurile transnistrene.
Interlocutorii au vorbit, în special, despre atelierul de instruire care se desfășoară în aceste zile la Chișinău cu participarea comună a reprezentanților instituţiilor de stat, ai mediului academic și societății civile din Republica Moldova și ai celor din raioanele de est ale țării. Instruirea se axează pe domenii concrete, cum ar fi achizițiile publice, parteneriatul public-privat și elaborarea propunerilor de proiect.
În încheiere, Victor Osipov a mulțumit Băncii Mondiale pentru implicare şi sprijinul acordat ţării noastre în diverse domenii, confirmând disponibilitatea de a dezvolta această cooperare și pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă populația și în regiunea transnistreană.

Sursa:http://bani.md/banca-mondiala-a-numit-proiectele-pentru-regiunea-transnistreana---65125.html