Cei mai buni antreprenori din sectorul IMM, premiați de ministrul Economiei

Cei mai buni antreprenori din setorul Întreprinderilor Mici și Mjlocii au fost premiați astăzi de Ministerul Economiei și Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mjlocii (ODIMM). De asemenea, a fost ales și Incubatorul Afaceri al Anului 2015, precum și învingătorii Competiției de granturi, cei din urmă beneficiind și de premii bănești de până la peste 43 de mii de lei.

Cel mai bun antreprenor în sfera de producție:

- Diplomă de gr. I - SRL Floran Sistem din Găgăuzia, care activează din 2007 în domeniul prelucrării semnințelor de struguri.

- Diplomă de gr.II - Bevera Nord SRL din Soroca. Specializată în confecționarea îmbrăcămintei, apreciată pentru acțiunile de caritate, donând haine pentru copiii Centrului de Plasament temporar Soroca.

Cel mai bun antreprenor din sfera construcțiilor:

- Diplomă de gr. I - SA Drum-3 Călărași

- Diplomă de gr. II - Constat Forj, Sângerei

Cel mai bun antreprenor din sfera comerțului:

- Diplomă de gr. I- HÎNCOOP, Hâncești, diplomă gr.I;
- Diplomă de gr. II - Mariana Chițan, Sângerei, diplomă gr.II;

Cel mai bun antreprenor din sfera prestări servicii:

- Diplomă de gr. I- Azamed Grup, Găgăuzia

- Diplomă de gr. II- ÎI Rotari Orhei, practică servicii de croitorie, a organizat casa de modă Orhei.

Cel mai bun antreprenor exportator:

- Diplomă de gr. I - ROXINFORM Grup SRL din Orhei, activează din 2009, specializată în procesarea și ambalarea mierii naturale

- Diplomă de gr. II - Instacon SRL Călărași, specialiată în confecții, practică comerțul cu ridicata și amănuntul.

Cel mai bun inovator:

- Diplomă de gr. I - SA Șarm Chișinău, activează din 1992, specializată în comercializarea angro a textilelor, lenjeriei, pernelor și pilotelor din silicon

- Diplomă de gr. II - SA Cioara Hâncești, activează din 1999 și este unicul producător din raion specializat în creșterea și prelucrarea plantelor, uleiurilor eterice și oleaginoase. Exportă în UE.

Cel mai bun meșter popular:

- Diplomă de gr. I - ÎI Cojocari Tatiana Ștefan Vodă. Activează din 2011, specializat în fabricarea structurilor metalice.

- Diplomă de gr. II - ÎI Onuța Adrian din Mirești, Hâncești, produce vase de ceramică

Cel mai tânăr antreprenor:

- Diplomă de gr. I - LBV Construct Hâncești, activează din 2013 în construcția și consolidarea drumurilor

- Diplomă de gr. II - Schit-Agromex SRL, Criuleni. Practică din 2001 agricultura

Pentru integrarea activă în societate:

- Diplomă de gr. I - Optimist-Etern SRL Bălți, activează din 1994, specializată în comerțul produselor alimentare

- Diplomă de gr. II - Ormanji - Alcor ÎI, Găgăuzia, din 1998 comerț produse alimentare

Cel ai bun antreprenor femeie:

- Diplomă de gr. I - Cinmar-agro SRL, Cinișeuți, Rezina

- Diplomă de gr. II - Cupon SRL, Comrat, din 1994.

INCUBATORUL ANULUI 2015: "INCUBATORUL DE AFACERI REZINA", DESCHIS LA 23 NOIEMBRIE 2012. GENEREAZĂ 63 DE LOCURI DE MUNCĂ.

În cadrul aceleiași ceremonii, rezidenții incubatoarelor de afaceri din Republica Moldova au primit granturi nerambursabile pentru o dezvoltare antreprenorială sustenabilă.

Au primit granturi următoarii agenți economici: Paulisa Prim SRL, Ștefan Vodă - 30,500 lei; BIT Internet Servicii, Ștefan Vodă – 18,700 lei; Veșminte SRL, Rezina – 40,100 lei; Expres SRL, Rezina - 35,700 lei; Ceban Iacob, Rezina - 30,400 lei; Ilavia Confex, Sângerei – 26,500 lei; Sânger Col, Sângerei – 43,200 lei, Fingusprotcom, Sângerei – 32,500 lei; Arvipeh Stile, Dubăsari - 43,500 lei; Samelux, Dubăsari, - 43,500 lei; Turnaconstruct, Ceadâr Lunga - 40,200 lei; PrimeMedSRL, Nisporeni – 33,000 lei; Cârchilan Iuniț, Nisporeni – 43,500 lei; Repconsult, Cimișlia – 43,500 lei.

Banii au fost acordați de Guvernul Norvegiei. Concursul, organizat de Ministerul Economiei, a ajuns la cea de-a zecea ediție. Au participat agenți economici din 17 raioane ale țării, plătitori de impozite, care aduc aportul al dezvoltarea economiei locale.
sursa:
http://bani.md/ei-sunt-cei-mai-buni-lista-antreprenorilor-anului-2015-din-sectorul-immurilor-din-moldova--premiati-de-ministerul-economiei-si-odimm---66921.html