Republica Moldova, pe locul 52 în clasamentul celor mai bune ţări pentru afaceri

Din 189 de ţări analizate de Banca Mondială, Republica Moldova se află pe locul 52 în clasamentul celor mai bune ţări pentru afaceri.
Republica Moldova devansează în acest clasament țări precum Israel, locul 53, Turcia, locul 55, Grecia, locul 60, dar se situează în urma unor țări precum Rusia, locul, 51, Peru, locul 50, Kazahstan, locul 41.
În ceea ce privește demararea unei afaceri, Republica Moldova se află pe locul 26 din 189 de țări, cu 19 locuri mai sus decât România. Conform indicatorilor din raportul „Doing Business”, în Republica Moldova este nevoie de patru zile și de îndeplinirea a patru proceduri pentru deschiderea unei afaceri.
Din cele 189 de țări analizate de Banca Mondială, Singapore ocupă prima poziție în ierarhia statelor unde este cel mai ușor să faci afaceri, urmat de Noua Zeelandă și Danemarca. Din Europa, cel mai bine clasate sunt Danemarca (3), Marea Britanie (6), Suedia (8), Norvegia (9) și Finlanda 10). Pe ultimele locuri ale clasamentului se află trei țări africane (Sudanul de Sud, Eritreea și Libia).
Raportul instituției financiare internaționale analizează 189 de economii pe baza a 11 indicatori,printre care timpul și birocrația necesare pentru demararea unei afaceri, obținerea unui credit, timpul pentru conectarea la rețeaua electrică sau tranzacțiile transfrontaliere. Raportul nu acoperă însă domenii precum securitatea, stabilitatea macroeconomică sau corupția.

sursa:http://independent.md/republica-moldova-pe-locul-52-clasamentul-celor-mai-bune-tari-pentru-afaceri/#.VlgUonbhBaQ