România va deveni unul dintre cei mai mari consumatori de vinuri moldoveneşti

Moldova a majorat considerabil exportul de vinuri în România, iar peste cîţiva ani ţara vecină va deveni piaţa nr.1 pentru desfacerea vinurilor moldoveneşti de calitate. Acest fapt l-a declarat directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului Dumitru Munteanu, comentînd participarea a 23 de companii vinicole moldoveneşti la expoziţia „Good Wine” de la Bucureşti, în cadrul căreia ele au prezentat peste 200 de vinuri pe un stand comun cu brandul „Wine of Moldova”, relatează NOI.md.
El s-a arătat mulţumit de faptul că la Expoziţia care a avut loc în perioada 20-22 noiembrie s-a reuşit să se demonstreze amatorilor de vinuri din România noile repere de identitate şi calitate ale vinurilor moldoveneşti, obţinute în urma implementării reformelor din ultimii ani.
Dumitru Munteanu a specificat că vinurile moldoveneşti deja au reuşit să cucerească inimile numeroşilor amatori și cunoscători de vinuri din România, fapt confirmat de creşterea excepţională a exportului de vinuri în România – circa 173 la sută faţă de anul trecut. El a menţionat că 22 de companii vinicole din Moldova îşi comercializează vinurile pe piaţa românească.
“În acest ritm, în doar cîțiva ani, Romania va deveni piața nr. 1 pentru vinurile de calitate din Moldova”, a declarat directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului.
SURSA: NOI.MD