Lista instituțiilor financiare participante în cadrul Liniei de credit PAC II a fost extinsă.

Proiectul Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivității (PAC II) anunță despre extinderea listei instituțiilor financiare eligibile pentru recreditarea fondurilor Liniei de Credit din contul PAC2 asupra S.A. “Banca Comercială Româna Chișinău”.

Astfel, începând cu luna aprilie 2019, agenții economici autohtoni vor avea acces la resursele liniei de credit a proiectului PAC II prin intermediul a cinci Instituții Financiare Participante eligibile:

- BC “ Mobiasbancă - Groupe Societe Generale”

- BC “ProCredit Bank”

- BC “ Comertbank”

- BC “ Fincombank”

- BC “Banca Comercială Română Chișinău”

Împrumuturile recreditate în cadrul Liniei de credit PAC II sunt destinate companiilor private exportatoare sau care participă în lanțul valoric de export. Suma maximă: echivalentul a 800.000 de dolari pentru finanțarea investițiilor și echivalentul a 500.000 de dolari pentru finanțarea capitalului circulant. Împrumutul poate fi emis în dolari, lei și euro pe o perioadă de până la 4 ani pentru necesități de capital circulant și până la 8 ani pentru investiții.

Banca Comercială Română Chişinău S.A. (BCR Chişinău S.A.) este o bancă universală, subsidiară a BCR S.A. (România) și membru al grupului Erste (Austria), cu focus strategic pe clienții corporativi, angajații și partenerii lor. BCR Chișinău și-a început activitatea la 22 octombrie 1998, fiind una din primele bănci cu capital străin prezente în Republica Moldova, membru al unui grup financiar lider în Europa Centrală și de Est.