Aureliu Casian, despre condițiile pe care statul trebuie să le ofere exportatorilor: Agenții economici trebuie să fie siguri în ziua de mâine

Directorul unității de aplicare a proiectului Băncii Mondiale de „Ameliorare a competitivității” în R. Moldova, Aureliu Casian afirmă că autoritățile trebuie să creeze condiții mai sigure pentru ca să avem mai mulți exportatori în Republica Moldova.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

„Statul trebuie să creeze condiții pentru exportatori și pentru agenții economici în general, un astfel de mediu de afaceri încât agenții economici să fie sigur în ziua de mâine. Am spus și de cadrul legal, asta este interacțiunea cu instituțiile statului, previzibilitate, o garanție că activitatea nu va fi perturbată de controale, care uneori nu sunt justificate și nici incluse în registru controalelor, nu sunt programate”, afirmă directorul unității de aplicare a proiectului Băncii Mondiale de „Ameliorare a competitivității” în R. Moldova.

Cât despre moratoriul instituit de autorități la controalele asupra agenților economici, Aurelian Casina afirmă că acesta este un lucru benefic și important pentru ei.

„Eu cred că e bine, mai bine să-i întrebăm pe ei, dar din perspectiva mea sigur că asta e un factor important. Dar aici este responsabilitatea agentului economic și acei care au buna credință ar trebui să aprecieze acest gest din partea autorităților și să fie și ei în cadrul legal”, concluzionează Aureliu Casian.

Emisiunea integral poate fi urmărită aici.