Circa 100 de întreprinderi mici și mijlocii și-au expus produsele și serviciile la „Antreprenor Expo”

Circa 100 de întreprinderi mici și mijlocii din Republica Moldova și-au expus produsele și serviciile în cadrul celei de-a doua ediții a Expoziției „Antreprenor Expo”, organizată în perioada 23-26 noiembrie de CIE „Moldexpo” în colaborare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). La ceremonia de deschidere a evenimentului, directorul ODA, Dumitru Pîntea a evidențiat faptul că participarea întreprinderilor mici și mijlocii la expoziții este importantă pentru a identifica noi oportunități de dezvoltare și extindere pe piața europeană.“Recomandarea Comisiei Europene privind deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE va oferi oportunități extinse companiilor autohtone de a exporta produse și servicii pe piața europeană. Putem spune cu toată încrederea că, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului contribuie, prin intermediul mecanismelor de suport antreprenorial, la integrarea economiei naționale în economia UE. Prin urmare, participarea producătorilor autohtoni la expoziții atât naționale, cât și internaționale este importantă și benefică pentru a identifica noi parteneri și a diversifica piața de desfacere. Pe platforma „Antreprenor Expo”, ODA își propune, împreună cu CIE Moldexpo, să susțină întreprinderile mici și mijlocii autohtone pentru a-și promova mărfurile și serviciile naționale, de a iniția noi relații de colaborare și de a studia mai minuțios piața” , a menționat Dumitru Pîntea.

Președintele comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Radu Marian a mulțumit antreprenorilor pentru efortul colosal pe care îl depun pentru dezvoltarea economică a țării. “Vă mulțumim pentru că sunteți creativi, rezilienți, creați locuri de muncă și mențineți Republica Moldova pe linia de dezvoltare. Noi vă susținem și vă îndem să utilizați mecanismele de susținere ODA, în special Programul guvernamental de stimulare a investițiilor 373 care oferă acces facilitat la finanțare pentru companii.”

„Prioritatea Guvernului este să dezvoltăm economia și să oferim noi oportunități pentru mediul de afaceri. În diferite domenii cheie intervenim pentru a crea un climat favorabil inovației, investițiilor și stimula creșterea.Platforma „Antreprenor Expo”, dezvoltată împreună cu ODA și CIE Moldexpo vine să ofere sprijin antreprenorilor. Vrem să contribuim la crearea sinergiilor benefice, colaborărilor fructuoase, dar și să înțelegem mai bine unde ne aflăm și ce oportunități de creștere putem identifica”, a declarat viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Expoziția “Antreprenor Expo” a fost susținută financiar de către Uniunea Europeană, GIZ Moldova și Banca Mondială.